Takaisin

Etiopia Lalo #3

Etiopia Lalo #3
Värikoodi 
Paahtoaste 
3

Tämä kahvi tulee Länsi-Etiopiasta, Jimman alueen rajalta, Atnagosta. Nimi viittaa yksityiseen tilaan, jonka omistaa Lalon perhe. Mohammed ja Mehmubah Lalon johtama tila on sikäläisittäin suuri, kooltaan 200 hehtaaria. Tila on perustettu 2007 ja huolellisesti hoidettu. Tila on jaettu 33 eri osaan, jotta eri kahvierien jäljitettävyys olisi mahdollisimman tarkka. Lajikkeina on kolme paikallista lajiketta. Kahvipensaiden suojana kasvaa runsaasti erilaisia varjokasveja ja tilalla virtaa kolme puroa. Lannoitus tapahtuu pääosin orgaanisesti. 

Tilalla prosessoidaan sekä pestyjä että aurinkokuivattuja eriä. Pestyt kahvit fermentoituvat keskimäärin 24 tuntia. Kuivaukseen tilalle on rakennettu 250 kuivauspöytää. Tämä mahdollistaa suurienkin erien kuivaamisen kerralla. Aurinkoa pavut kuorikerroksineen saavat n. 8h tuntia päivässä. Kokonaiskuivausaika on 13-20 päivää riippuen vallitsevasta lämpötilasta. Tänä aikana kahvipetejä käännetään säännöllisesti.

Kahvi on tyyliltään elegantti ja puhdas. Kahvin tuoksussa kukkaisuutta ja sitrusta. Kahvissa keskitäyteläinen body. Kahvimarja ja kuivattu hedelmä nousevat kahvin maussa esiin. 

Lajike 
Local Arabica
Alkuperämaa 
Etiopia
Maku 
Kahvimarja, punakuorista hedelmää, sitrusta
Valmistustapa 
  • Suodatus
  • Pressopannu
  • Aeropress
Tila 
yksityinen
Menetelmä 
Washed
Tyyppi 
Alkuperäiskahvi
Pienpaahtimo
Tuorepaahto
Pientilakahvi
Korkeus 
1950m
Pisteytys 
85
Aromi 
sitrus, kukkainen