Takaisin

Etiopia Suke Quto Organic

Värikoodi 
Paahtoaste 
3

Suke Quton tila sijaitsee Gujin kahvivyöhykkeellä, joka laajemmin kuuluu Sidamon kahvintuottaja-alueeseen. Mr Testafaye omistaa tilan ja on kasvattanut sitä määrätietoisesti viidestä hehtaarista jo yli 200 hehtaariin.

Suojapuiden istutuksilla varmistetaan maaperän pysyminen ravinteikkaana. 

Kahvin prosessointi tapahtuu omalla tilalla. Myös lähialueen pienviljelijät tuovat kahvinsa tilalle prosessoitavaksi.

Kahvimarjat huuhdellaan ja erotellaan lähdevedellä ennen mekaanista pulppausta. Kahvipapuja fermentoidaan 36-72 tuntia sääoloista riippuen. Seuraavaksi suoritetun pesun jälkeen papuja kuivataan afrikkalaisilla pedeillä keskimäärin 9-13 vuorokautta. Vastaavasti natural-käsittelyssä kuivausaika on 21-27 vuorokautta.

Kahvissa etiopialaiselle kahville tyypillinen marjaisuus/herukkaisuus. Makua saattelee hunajaisuus ja suklaisuus, joka tekee kahvista varsin täyteläisen tuntuisen!

 

Lajike 
Local arabica; Kurume/Welicho
Alkuperämaa 
Etiopia
Maku 
Herukka, suklaa, hunajainen
Valmistustapa 
  • Suodatus
  • Pressopannu
  • Aeropress
Tila 
Suke Quto
Menetelmä 
Washed
Tyyppi 
Luomu
Tilakahvi
Korkeus 
1800-2200masl
Pisteytys 
85
Aromi 
marjaisa