Takaisin

Maria Amporo luomu

Värikoodi 
Paahtoaste 
3

Maria on miehensä kanssa organisoinut työnsä tarkasti, luottaen samoihin kausityöntekijöihin vuodesta toiseen. Tila on pian muuttamassa kaiken kahvinsa viljelyn luomutuotannon piiriin.

Tapasimme tämän sydämmellisen naisen kevään -17 Helsinki Coffee Festivaleilla,ja saimme erän pestyä Red Catuai-lajiketta. Tammikuussa 2019 ostimme toisen pienerän hänen kahviaan, tällä kertaa Honey-prosessoitua Red Catuai-lajiketta.

Kahvi on nyt myös täysin luomuviljeltyä. Honey process-menetelmässä kahvimarjan hedelmälihaa ei irrota täysin pavusta, vaan se jää osittain kiinni. Näin papu saa lisää kahvimarjan makeutta verrattuna täysin pestyyn kahviin.

Kahvissa on hyvin runsas ja suklaisen herkullinen tuoksu. Lupaava tuoksu lunastuu myös kupissa; täyteläinen ja pehmeä kahvi, jossa pähkinäisyys ja suklaisuus yhdistyvät kaakaovoimaiseen suutuntumaan.

 

 

Lajike 
Red Catuai
Alkuperämaa 
Brazil
Maku 
Pähkinäsuklaa, kaakoavoi
Valmistustapa 
  • Suodatus
  • Pressopannu
  • Aeropress
Tila 
Flor Do Bagado
Menetelmä 
Semi-Washed
Tyyppi 
Luomu
Tilakahvi
Korkeus 
700-1000masl
Pisteytys 
86
Aromi 
suklaa, pähkinä