Takaisin

Ethiopia Matahara Natural

Ethiopia Matahara Natural
Värikoodi 
Paahtoaste 
4

Matahara sijaitsee Oromian maakunnassa, pääkaupunki Addis Abebasta itään. Tällä puolella maata kahviviljelyä on vähemmän kuin maan etelä -ja lounaisosissa. Etelässä sijaitsevat maineikkaat Sidamo ja Yirgacheffe. Itäpuolella tunnetuin lienee Harrar.

Mataharan alueen maaperä on vulkaanista, tehden kasvualustasta ravinteikkaan. Tämän kahvin kasvuympäristöä kutsutaan nimellä Forest Coffee. Tällöin kahviviljelmät esiintyvät kahvitilojen läheisyydessä. Kahvipensaat on istutettu väljästi, 1000-1800 pensasta hehtaaria kohden. Lannoitteena käytetään pääosin orgaanista ainesta. Sekaviljely alueella on tyypillistä.

Tässää kahvissa on syvä marjaisuus ja natural-käsittelyn aurinkokuivatun makeuden maistaa selvästi. Maku ei ole kuitenkaan liian villi, raaka-aineen puhtauden maistaa kupissa. Tuoksussa makeaa rusinaisuutta ja suklaisuutta. Maistoimme kahvissa makean marjaisuuden lisäksi rusinaa, aavistuksen suklaisuutta ja mustikkaisuutta.

Suosittelemme ensisijaisesti espressoksi.

Lajike 
Local Arabica
Alkuperämaa 
Etiopia
Maku 
Makea, rusinainen, mustikkaa
Valmistustapa 
  • Suodatus
  • Espresso
  • Pressopannu
  • Aeropress
Menetelmä 
Natural
Tyyppi 
Alkuperäiskahvi
Osuuskunta
Korkeus 
1500-2100
Pisteytys 
85
Aromi 
rusinaa, suklaata