Takaisin

Pyynikin Humina

Värikoodi 
Paahtoaste 
3

Tampereen Pyynikillä kuulee lähinna honkien huminaa, mutta metsän rauha on välillä rikkoutunutkin. Historiansa aikana yli puoli miljoonaa katsojaa kerännyt Pyynikinajo herätti varmasti tikatkin kokoistaan. Maailman korkeimman soraharjun tiukat mutkat ja jyrkät mäet tarjosivat loistavat puitteet jopa MM-tasoisille moottorikilpailuille.

Yhteensä 34 kertaa ajettu Pyynikinajo tuli tiensä päähän vuonna 1971, kun se kiellettiin liian vaarallisena. Pärinäperinne kuitenkin jatkuu, sillä kesätiistaisin Pyynikin näkötornille ajaa jopa satoja motoristeja nauttimaan kuuluisista munkeista-ja tietenkin kahvista.

Rwandalainen Nyamasheke on samannimisen alueen pientilallisilta kerätty kahvierä. Tämä kahvi koostuu helmipavuista. Tällöin kahvimarjan siemeniä on kahden sijaan yksi, ja lopputuloksena on pyörehkö papu. Papujen loppulajittelussa helmipavut on eroteltu ja säkitetty erikseen.

Tästä kahvista tulee reilusti hapokkuutta, joka tuo mielleyhtymiä puolukkaan. Samalla makea hunajaisuus tasapainottaa kahvin hyvinkin miellyttäväksi. Maussa myös mustan teen piirteitä.

 

 

Lajike 
Red Bourbon Peaberry
Alkuperämaa 
Rwanda
Maku 
Punaviinimarja,puolukka, bergamot
Valmistustapa 
  • Suodatus
  • Pressopannu
  • Aeropress
Tila 
Alueen pientuottajat
Menetelmä 
Washed
Tyyppi 
Alkuperäiskahvi
Osuuskunta
Korkeus 
2000masl
Pisteytys 
85
Aromi 
Viinimarja, yrttisyys