French Press

Tämä menetelmä on perinteinen, helppo ja nopea. Silti annostelu on monille hankalaa ja kahvi valmistetaan hätiköiden. Mittaa siis tarkasti puhdas vesi ja juuri jauhettu kahvi, jotta saat kahvistasi aina maistuvaa, käytitpä sitten vaalea- tai tummapaahtoista kahvia.

  1. Mittaa etukäteen oikea määrä vettä ja kahvia. Litran vesipannuun menee noin 60-70 grammaa jauhettua kahvia. Jos kuitenkin haluat valmistaa puoli kannua kahvia, kaada litran kannuun 5 desiä kuumaa vettä ja 30 grammaa jauhettua kahvia.
  2. Kiehauta vesi vedenkeittimellä tai kattilassa.
  3. Esilämmitä kannu kuumalla vedellä ja kaada vesi pois.
  4. Kaada kahvi kannuun, jonka jälkeen kaada puolet mitatusta vedestä kannuun ja sekoita, jotta kaikki kahvinmurut kastuvat. Tämä on tärkeää, että kaikki kahvinmurut kastuvat tasaisesti ja kuplivat. Kuplinnan aiheuttaa tuoreen kahvin kaasut.
  5. Kaada loput vedestä kannuun ja anna kahvin hautua neljä minuuttia. Tämän jälkeen ota kansi pois, sekoita kahvia ja paina kansi kannun pohjaan. Nauti!