Pannukahvi

Tämänkaltainen kahvinteko on monille varsinkin vanhemmille ihmisille ja eräreinoille tuttu. Kahvista tulee pannussa aromikasta ja se on mahdollista valmistaa niin metsän keskellä nuotiolla kuin kotonakin. Kahvirasva luo tämän kahvinvalmistustavan ominaisen maun.

  1. Mittaa kylmä ja puhdas vesi pannuun. Oikea määrä kahvia on noin 60-70 grammaa per litra. Litran pannuun voit mitata siis kahvin oman makusi mukaan. Keitä vesi pannussa.
  2. Mittaa kahvi (noin 60 grammaa) ja ota pannu pois hellalta tai tulelta, kun vesi kiehuu.
  3. Lisää kahvi veteen ja sekoita sitä kunnolla pyörivällä liikkeellä, että jokainen kahvipuru kastuu vedestä.
  4. Laita pannuun kansi ja anna hautua noin viisi minuuttia.
  5. Viiden minuutin jälkeen riko kahvimurujen pinta lusikalla tai muulla esineellä, jotta murut uppoavat hiljalleen pannun pohjalle.
  6. Käytä keittolusikkaa poistamaan kahvin pinnalta ruskea vaahto.
  7. Laita kansi päälle ja kaada kahvi kuppiin, kuksaan tai muuhun retkiastiaan. Nauti