Kahvin kylmäuutto-ohjeita
Chill Brew Hario V60, 1annos
20g kahvia, suodatinkarkeus
100-150g jäitä
150g kiehahtanut vesi
-Korvaa osa kaadettavasta kuumasta vedestä jäillä. Näin loihdit todella raikkaan ja maistuvan kylmän kahvin hetkessä!
-Esikastele suodatinpaperi ja mittaa jäät haluamasi uuttoastian pohjalle. Aloita kaatamalla kuumaa vesi kahvin päälle n. 40-50g ja anna "kukkia" 40 sekuntia, jonka jälkeen voit kaataa hitaasti lopun vesi määrän. Voit lisätä vielä jäitä halutessasi
-Halutessasi ja mikäli mahdollisuutta on, karkeutta voi säätää hiukan hienommalle. Näin pienempi vesimäärä ehtii uuttua ja irrottaa makuja tehokkaamin
Cold Brew Pressopannulla
80g kahvia, pannukarkeus
1 litra kylmää vettä
-Tämä vaatii hieman enemmän ennakointia, maku on edelliseen reseptiin verrattuna syvempi
-Mittaa kahvi pressopannuun. Kaada päälle kylmä vesi ja sekoita. Aseta pressopannun kansi paikoilleen, paina mäntää pari cm alas. Kahvin voi jättää huoneenlämpöön, uuttoaika vähintään 12h. Uuton jälkeen paina mäntä alas. Kahvi on valmis nautittavaksi. Halutessasi voit kaataa kahvin suodatinpaperin läpi, jolloin lopputulos on kirkkaampi.
Nauti jäiden kera, sellaisenaan tai tilkalla maitoa
Kahvijää hävikkikahvista
Ylijääneet aamu- tai päiväkahvit
-Älä kaada kahvia viemäriin. Täytä sen sijaan mehujäämuotit tai pakastekuutiot kahvilla ja laita pakkaseen. Kahvijää menee sellaisenaan. Pakastetut kahvikuutiot voit yhdistää kuvan mukaisesti maidolla tai kauramaidolla. Hellepäivän piristys on käden ulottuvilla!